Хроника

Душан Теодоровић: Одбор за етику Универзитета у Београду свестан да је докторат Синише Малог плагијат, али нема храбрости да пресече и донесе одлуку

Штампа
понедељак, 15. јул 2019.

 Одбор за професионалну етику Универзитета у Београду је свестан тога да је докторат министра финансија Синише Малог плагијат, али нема храбрости да пресече и донесе коначну одлуку.

То је оценио академик Душан Теодоровић поводом одлуке тог Одбора да спорни докторат врати Факултету организационих наука на поновно одлучивање.

„Одбор је сагледао наше доказе и јасно му је да је реч о плагијату, само нема храбрости, да направи тај корак ка томе да Србија постане нормална држава и то призна“, рекао је Теодоровић ФоНету.

Академик Теодоровић је један од иницијатора жалбе коју је неколико стотина професора упутило Универзитету у Београду, а којојм је затражено да се докторат Малог прогласи плагијатом.

Универзитетски одбор је утврдио да је мишљење Стручне комисије Факултета, на основу којег је донета одлука факултетског Наставно-научног већа непотпуно, нејасна и контрадикторна, што спречава Одбор да донесе коначну одлуку“, наведено је у саопштењу.

Видети још: 

Универзитет у Београду одлучио да Факултету организационих наука врати да поново одлучује о предмету оспорене докторске дисертације Синише Малог

(Фонет)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]