Početna strana > Hronika > Dušan Teodorović: Odbor za etiku Univerziteta u Beogradu svestan da je doktorat Siniše Malog plagijat, ali nema hrabrosti da preseče i donese odluku
Hronika

Dušan Teodorović: Odbor za etiku Univerziteta u Beogradu svestan da je doktorat Siniše Malog plagijat, ali nema hrabrosti da preseče i donese odluku

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 15. jul 2019.

 Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu je svestan toga da je doktorat ministra finansija Siniše Malog plagijat, ali nema hrabrosti da preseče i donese konačnu odluku.

To je ocenio akademik Dušan Teodorović povodom odluke tog Odbora da sporni doktorat vrati Fakultetu organizacionih nauka na ponovno odlučivanje.

„Odbor je sagledao naše dokaze i jasno mu je da je reč o plagijatu, samo nema hrabrosti, da napravi taj korak ka tome da Srbija postane normalna država i to prizna“, rekao je Teodorović FoNetu.

Akademik Teodorović je jedan od inicijatora žalbe koju je nekoliko stotina profesora uputilo Univerzitetu u Beogradu, a kojojm je zatraženo da se doktorat Malog proglasi plagijatom.

Univerzitetski odbor je utvrdio da je mišljenje Stručne komisije Fakulteta, na osnovu kojeg je doneta odluka fakultetskog Nastavno-naučnog veća nepotpuno, nejasna i kontradiktorna, što sprečava Odbor da donese konačnu odluku“, navedeno je u saopštenju.

Videti još: 

Univerzitet u Beogradu odlučio da Fakultetu organizacionih nauka vrati da ponovo odlučuje o predmetu osporene doktorske disertacije Siniše Malog

(Fonet)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner