Хроника

Душан Козарев: Осликавање воза Београд - Косовска Митровица коштало скоро пола милиона динара

Штампа
понедељак, 21. мај 2018.

Сви послови у вези са возом "Косово је Србија", који је требало да саобраћа на релацији Београд - Косовска Митровица, коштали су 498.000 динара, изјавио је заменик директора Владине Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев.

"Сви послови који укључују пројекат, лепљење фолије, интернет и скидање фолија, коштали су 498.000 динара", казао је Козарев на седници скупштинског Одбора за Косово и Метохију одговарајући на питање члана одбора Горана Богдановића, који је бивши министар за Косово и Метохију.

Козарев је оценио да је та цена симболична и да је тај воз и даље могао да буде нешто лепо за све у Србији, нарочито за младе.

"То што се порука некима не свиђа, не значи да је ми не понављамо... Косово ће за нас заувек бити срце Србије", казао је Козарев на седници Одбора на којој је представљен Извештај о раду Канцеларије за Косово и Метохију у 2017. години.

Тематски воз, декорисан фотографијама фресака и другим фотографијама, с натписима на 21 језику "Косово је Србија", 14. јануара је кренуо на прво путовање, за Косовску Митровицу.

Али, пошто су Власти Косова најавиле да га неће пустити и послале полицијске јединице на пругу, заустављен је у Рашкој, на последњој станици пре административне линије са Косовом.

Воз је после вишесатног чекања враћен за Београд из безбедносних разлога.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]