Početna strana > Hronika > Dušan Kozarev: Oslikavanje voza Beograd - Kosovska Mitrovica koštalo skoro pola miliona dinara
Hronika

Dušan Kozarev: Oslikavanje voza Beograd - Kosovska Mitrovica koštalo skoro pola miliona dinara

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 21. maj 2018.

Svi poslovi u vezi sa vozom "Kosovo je Srbija", koji je trebalo da saobraća na relaciji Beograd - Kosovska Mitrovica, koštali su 498.000 dinara, izjavio je zamenik direktora Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev.

"Svi poslovi koji uključuju projekat, lepljenje folije, internet i skidanje folija, koštali su 498.000 dinara", kazao je Kozarev na sednici skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju odgovarajući na pitanje člana odbora Gorana Bogdanovića, koji je bivši ministar za Kosovo i Metohiju.

Kozarev je ocenio da je ta cena simbolična i da je taj voz i dalje mogao da bude nešto lepo za sve u Srbiji, naročito za mlade.

"To što se poruka nekima ne sviđa, ne znači da je mi ne ponavljamo... Kosovo će za nas zauvek biti srce Srbije", kazao je Kozarev na sednici Odbora na kojoj je predstavljen Izveštaj o radu Kancelarije za Kosovo i Metohiju u 2017. godini.

Tematski voz, dekorisan fotografijama fresaka i drugim fotografijama, s natpisima na 21 jeziku "Kosovo je Srbija", 14. januara je krenuo na prvo putovanje, za Kosovsku Mitrovicu.

Ali, pošto su Vlasti Kosova najavile da ga neće pustiti i poslale policijske jedinice na prugu, zaustavljen je u Raškoj, na poslednjoj stanici pre administrativne linije sa Kosovom.

Voz je posle višesatnog čekanja vraćen za Beograd iz bezbednosnih razloga.

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner