Početna strana > Hronika > DS: Milorad Grčić huška rudare na građane koji se opravdano bore na ulici za svoja prava, pokušaj stvaranja haosa ne može ga spasiti od odgovornosti
Hronika

DS: Milorad Grčić huška rudare na građane koji se opravdano bore na ulici za svoja prava, pokušaj stvaranja haosa ne može ga spasiti od odgovornosti

PDF Štampa El. pošta
sreda, 08. decembar 2021.

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da pokušaj stvaranja haosa i huškanja rudara na građane ne može spasiti vršioca dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorada Grčića i saradnike od odgovornosti.

„Grčić je pokušao dodatno da ‘zamuti vodu’ u već uzavreloj atmosferi u EPS-u. Umesto da javnosti ponudi odgovore na pitanja koja se već duže ukazuju na njegov nestručni rad, ovaj jurišnik Srpske napredne stranke (SNS) pokušava da u najboljem staljinističkom maniru krivicu prebaci na ‘strane plaćenike i domaće izdajnike'“, upozorila je DS.

Ta stranka pita „zašto je EPS prinuđena da kupuje oko 10 odsto električne energije koju proizvede na dnevnom nivou, zašto i pored medijske pompe i najava remonta bloka B1, on još uvek nije na mreži, zašto projekat izgradnje bloka B3 u termoelektrani ‘Kostolac B’ toliko kasni“.

DS upozorava Grčića da ne huška rudare na građane koji se na ulicama opravdano bore za svoja prava, da ne seje strah među rudarima i da ne pokušava da odgovornost za tešku situaciju u EPS-u prebaci na nekog drugog.

„Niko od inženjera elektrotehnike, rudarskih inženjera, stručne i akademske javnosti se ne zalaže za zatvaranje rudnika i gašenja termoelektrana preko noći. To je proces koji će trajati decenijama i treba da bude dobro isplaniran i dobro vođen“, navela je DS.

Grčić je danas saopštio da „rudari ‘Kolubare’ i ‘Kostolca’ traže garancije od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će ih sačuvati od neprijatelja u zemlji i inostranstvu koji žele da zatvore naše rudnike i otmu koru hleba našoj deci ili kreću peške u marš na Beograd“ i da je njegova obaveza da to prenese Vučiću i javnosti.

(Beta)

Videti još: Milorad Grčić: Rudari "Kolubare" i "Kostolca" traže od Vučića pisane garancije da će ih "sačuvati od neprijatelja u zemlji i inostranstvu koji žele da zatvore rudnike“ - ili će krenuti pešice za Beograd