Хроника

Друштвена мрежа Парлер тужила компанију Амазон, тврдећи да је њеном суспензијом донела незакониту и политички мотивисану одлуку у корист Твитера

Штампа
уторак, 12. јануар 2021.

 ВАШИНГТОН - Друштвена мрежа Парлер тужила је технолошку компанију Амазон, тврдећи да је њеном суспензијом донела незакониту и политички мотивисану одлуку у корист компаније Твитер.

У тужби поднетој Окружном суду у граду Сијетлу компанија Парлер је навела да јој је Амазон нанео жесток ударац прекидом услуга веб хостинга - након што су Епл (Apple) и Гугл (Google) прекинули дистрибуцију њихове апликације, преноси Глас Америке.

Судском тужбом Парлер од Амазона тражи троструку одштету, враћање претходног статуса, и услуге које је раније уговорио. Такође, захтева и новчану одштету тврдећи да је имао више од 12 милиона корисника и изгубила милионе - у тренутку у ком је одлазећи председник Доналд Трамп сугерисао конзервативним присталицама да друштвену мрежу Твитер замене Парлером.

Истовремено, компанију Амазон оптужио је за лицемерје због неповерења у вези са Парлеровим способностима за надзирање рада платформе - укључујући уклањање садржаја који подстичу насиље.

Указано је да је Амазон суспендовао Парлер упркос томе што у том смислу није разматрао Твитер - друштвену мрежу на којој је, како тврде, недавно једна од читанијих и преношенијих објава била: "Обесите Мајка Пенса", актуелног америчког потпредседника, наводи се у тужби Парлера.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]