Početna strana > Hronika > Društvena mreža Parler tužila kompaniju Amazon, tvrdeći da je njenom suspenzijom donela nezakonitu i politički motivisanu odluku u korist Tvitera
Hronika

Društvena mreža Parler tužila kompaniju Amazon, tvrdeći da je njenom suspenzijom donela nezakonitu i politički motivisanu odluku u korist Tvitera

PDF Štampa El. pošta
utorak, 12. januar 2021.

 VAŠINGTON - Društvena mreža Parler tužila je tehnološku kompaniju Amazon, tvrdeći da je njenom suspenzijom donela nezakonitu i politički motivisanu odluku u korist kompanije Tviter.

U tužbi podnetoj Okružnom sudu u gradu Sijetlu kompanija Parler je navela da joj je Amazon naneo žestok udarac prekidom usluga veb hostinga - nakon što su Epl (Apple) i Gugl (Google) prekinuli distribuciju njihove aplikacije, prenosi Glas Amerike.

Sudskom tužbom Parler od Amazona traži trostruku odštetu, vraćanje prethodnog statusa, i usluge koje je ranije ugovorio. Takođe, zahteva i novčanu odštetu tvrdeći da je imao više od 12 miliona korisnika i izgubila milione - u trenutku u kom je odlazeći predsednik Donald Tramp sugerisao konzervativnim pristalicama da društvenu mrežu Tviter zamene Parlerom.

Istovremeno, kompaniju Amazon optužio je za licemerje zbog nepoverenja u vezi sa Parlerovim sposobnostima za nadziranje rada platforme - uključujući uklanjanje sadržaja koji podstiču nasilje.

Ukazano je da je Amazon suspendovao Parler uprkos tome što u tom smislu nije razmatrao Tviter - društvenu mrežu na kojoj je, kako tvrde, nedavno jedna od čitanijih i prenošenijih objava bila: "Obesite Majka Pensa", aktuelnog američkog potpredsednika, navodi se u tužbi Parlera.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Koliko će, po Vašem mišljenju, ljudi u Srbiji primiti vakcinu protiv koronavirusa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner