Хроника

Дритан Абазовић: Радујем се сусрету с митрополитом Црногорске православне цркве Михајлом. Влада Црне Горе и ЦПЦ треба да потпишу Уговор о уређењу међусобних односа

Штампа
уторак, 05. јул 2022.

 Премијер Црне Горе Дритан Абазовић изјавио је да се радује сусрету с митрополитом Црногорске православне цркве (ЦПЦ), уз оцену да би Влада Црне Горе и ЦПЦ требало да потпишу Уговор о уређењу међусобних односа.

Како је саопштено из кабинета премијер, Абазовић је одговорио јутрос митрополиту ЦПЦ Михаилу на обраћање у коме је изражена спремност за потписивање Уговора о уређењу међусобних односа са Владом Црне Горе, пренео је портал РТЦГ.

Абазовић је навео да је примио писмо намере упућено 27. јуна „поводом изражавања спремности и позива да Влада Црне Горе и Црногорска православна црква закључе Уговор о уређењу међусобних односа“ .

„Поштујући Устав и законе државе Црне Горе, уважавајући право свих грађана на слободу изражавања вере, желимо истаћи да је став Владе Црне Горе према свим верским заједницама идентичан, да баштинимо пођеднак третман и водимо инклузивну политику према свим друштвеним категоријама, укључујући и верске заједнице“, наводи се у саопштењу.

Абазовић је додао да се у том смислу радује сусрету у термину који договоре два кабинета.

(Фонет)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]