Početna strana > Hronika > Dritan Abazović: Radujem se susretu s mitropolitom Crnogorske pravoslavne crkve Mihajlom. Vlada Crne Gore i CPC treba da potpišu Ugovor o uređenju međusobnih odnosa
Hronika

Dritan Abazović: Radujem se susretu s mitropolitom Crnogorske pravoslavne crkve Mihajlom. Vlada Crne Gore i CPC treba da potpišu Ugovor o uređenju međusobnih odnosa

PDF Štampa El. pošta
utorak, 05. jul 2022.

 Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da se raduje susretu s mitropolitom Crnogorske pravoslavne crkve (CPC), uz ocenu da bi Vlada Crne Gore i CPC trebalo da potpišu Ugovor o uređenju međusobnih odnosa.

Kako je saopšteno iz kabineta premijer, Abazović je odgovorio jutros mitropolitu CPC Mihailu na obraćanje u kome je izražena spremnost za potpisivanje Ugovora o uređenju međusobnih odnosa sa Vladom Crne Gore, preneo je portal RTCG.

Abazović je naveo da je primio pismo namere upućeno 27. juna „povodom izražavanja spremnosti i poziva da Vlada Crne Gore i Crnogorska pravoslavna crkva zaključe Ugovor o uređenju međusobnih odnosa“ .

„Poštujući Ustav i zakone države Crne Gore, uvažavajući pravo svih građana na slobodu izražavanja vere, želimo istaći da je stav Vlade Crne Gore prema svim verskim zajednicama identičan, da baštinimo pođednak tretman i vodimo inkluzivnu politiku prema svim društvenim kategorijama, uključujući i verske zajednice“, navodi se u saopštenju.

Abazović je dodao da se u tom smislu raduje susretu u terminu koji dogovore dva kabineta.

(Fonet)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner