Početna strana > Hronika > Dritan Abazović na sastanku sa DŽordžom Sorošem: Promovišemo ideje i inicijative koje vode ka stabilizaciji Zapadnog Balkana
Hronika

Dritan Abazović na sastanku sa DŽordžom Sorošem: Promovišemo ideje i inicijative koje vode ka stabilizaciji Zapadnog Balkana

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 25. septembar 2022.

Predsednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović održao je predavanje na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku, saopšteno je iz Vlade.

Kako se navodi, Abazović je govorio o spoljnopolitičkim prioritetima Crne Gore (EU i NATO), istorijskom kontekstu i regionalnim prilikama, kao i prioritetima u radu svoje, 43. Vlade Crne Gore.

On je predstavio i svoju novu knjigu “Kritika globalne etike” koja je prevedena na engleski i albanski jezik, a čija se promocija uskoro očekuje u Crnoj Gori i zemljama regiona, prenosi RTCG.

Pored teme svoje knjige, on je govorio i o aktuelnim temama poput odnosa države i verskih zajednica, ekologiji, kao i o izazovima i rezultatima u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Crnogorski premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović sastao se s poznatim američkim biznismenom DŽordžom Sorošom, objavljeno je na njegovom Tviter nalogu.

Kako prenosi RTCG, Abazović je na Tviteru napisao da je imao inspirativan razgovor sa Sorošom.

„Promovišemo ideje i inicijative koje vode ka miru, stabilizaciji i ekonomskom progresu Zapadnog Balkana“, naveo je Abazović.

Abazović boravi u Njujorku, gde je govorio na 77. zasedanju Generalne skupštine UN.

(N1)