Хроника

Дража Петровић: Welcome to парадајз

Штампа
петак, 13. децембар 2019.

 Да је Тома Николић морао да нађе неки конспиративни надимак, као што је својевремено друг Броз изабрао конспиративни надимак - Тито, вероватно би се звао Томато.

Томато је, дакле, основао Српску напредну странку, али није ни сањао да ће се једног дана његово мезимче, СНС, наћи у парадајзу до гуше. Боље речено - у томату до гуше.

Све је почело када је неки Колувија Предраг, дописни члан СНС, што је престижније звање од дописног члана САНУ, дошао на идеју да се бави органском пољопривредом, а то је врста пољопривреде коју могу да спрече једино надлежни органи.

Колувија Предраг, међутим, веровао је да надлежни органи неће дирати у његову органску пољопривреду, јер је, пратећи телевизију, примећивао да наша земља полако постаје прави мали рај (енгл. парадисе) за све дописне чланове СНС, захваљујући мудрој политици председника Вучића.

Толико нам добро иде да је неко дошао на идеју да се на свим улазима у Србију постави табла "Wелцоме то парадисе", како би неупућени знали да су стигли у тај наш прави мали рај, где се нико не буни, сем поштара, чудног занимања које полако изумире, а опстало је само зато што неколико грађана још није научило да користи имејл, па писмо мора да им се донесе на ноге.

И онда је Колувија Предраг на улазу у своје имање органске пољопривреде први поставио таблу "Wелцоме то парадајз", а са свих страна света долазили су разни примерци вулина, бабића и осталих експерата да се диве том малом рају у великом рају.

Засадио је, наравно, пољопривредну рајску пољопривредну културу са оне табле, парадајз, за који се испоставило да може представљати претњу за националну безбедност.

Незадовољни људи широм света, наиме, парадајз користе да би гађали трулим парадајзом све оне који им се не свиђају, па му је министар Вулин, приликом обиласка стакленика, указао да парадјз, кад иструли, може постати опасно оружје у рукама још опасније опозиције.

Стојећи поред табле "Wелцоме то парадјз", министар Вулин му је скренуо пажњу како би, превентиве ради, могао да размисли о некој пољопривредној култури која нема својства ладног оружја, јербо опозиција вреба иза сваког ћошка.

- Засади, друже Колувија, нешто од чега свим грађанима наше земље може бити лепо, нарочито оним грађанима који тврде да им није лепо у овој нашој парадајзичној држави под мудрим вођством председника Вучића. Нешто што није опасно као парадајз - посаветовао га је министар Вулин, познати експерт за органску пољопривреду и неорганску безбедност.

Министар Вулин је, иначе, први органски министар на свету, пошто је примећено да га већина грађана органски не подноси. И СНС је прва органска партија на свету, јербо је такође примећен већи број грађана који их органски не подноси.

Баш зато је било потребно посадити нешто од чега ће чак и онима којима није лепо у нашем малом рају, бити много лепо.

После је фарму обишао и Бабић Зоран, који је Колувија Предрагу причао како председник Вучић највише воли када му сви аплаудирају, и када га зову на бис.

- Председник обожава да га зову на канабис. Зато људи из целе Србије организовано долазе да слушају председника како држи говор, а онда му дуго аплаудирају и вичу: "Канабис, канабис, канабис!" - објашњавао је Бабић зашто председник обожава да га зову на бис.

Међутим, као што то обично бива, Бабић Зоран је имао слободно тумачење термина БИС, па је тотално закомпликовао реченицу: "Председник обожава да га зову на бис. Зато људи из целе Србије организовано долазе да слушају председника како држи говор, а онда му дуго аплаудирају и вичу: На бис, на бис, на бис!".

И не би то било ништа страшно да Колувија Предраг није схватио, као и сваки дописни члан СНС, да председник заиста обожава канабис, те је уместо парадајза на својој фарми засадио канабис.

Када су му оног дана на фарму у питорескној Јовањици банули полицајци, Колувија Предраг био је тотално збуњен. Очевици кажу да је одмах телефоном позвао првог Вучића кога је затекао у именику, да га пита откуд канабис забрањен када му је Бабић причао да председник баш обожава кад га зову на канабис.

Али, било је касно. Док је улазио у затвор, на мобилни му је стигла само једна порука: "Брате, извини, каже се БИС, сад су ми објаснили. Пуно поздрава, мобилни претплатник Бабић".

(Н1)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]