Хроника

Дража Петровић: После Вучићевог "златног доба"долази "камено" - пошто овде неће остати ни камен на камену

Штампа
петак, 11. јануар 2019.

 Уредник листа "Данас" Драгољуб Дража Петровић изјавио је да после "златног доба", о коме говори председник Србије Александар Вучић, долази камено.

"После Вучићевог 'златног доба' долази 'камено', пошто овде неће остати камен на камену, рачунајте на то", рекао је у Крагујевцу на трибини листа Данас "Банкрот златног доба".

Новинар "Данаса" Раде Радовановић је рекао да је грађанима Србије одузета могућност да сазнају истину.

"Када људима неко одузме могућност да зна шта јесте, а шта није, шта је чињеница, а шта лаж, па тако не зна шта је уствари истина, онда са њим може да се ради шта хоће. Да добија његове гласове, да купује или отима његову душу и да влада како хоће да влада", рекао је Радовановић.

Професор и председник опозиционе Шумадијске регије Саша Миленић рекао је да су у Србији пропагандни медији у функцији гушења јавности, а да без јавности нема грађанског друштва и његовог политичког организовања. Он је оценио да би се ослободило друштво потребно је створити простор за дијалог и пробудити вољу за политичким иступањем и промишљањем перспективе.

Председник Самосталних синдиката града Крагујевца Југослав Ристић рекао је да као земља и народ доживљавамо најгоре тренутке у последњих 100 година.

"Грађанин Србије троши 20,9 процената од онога колико троши процечан грађанин Европске уније", рекао је Ристић и додао да је у Србији "очај" јер је пронаћи посао "немогућа мисија".

Он је казао да страни инвеститори који су добили државне субвенције понижавају раднике и да их терају да раде за минималну зараду 12 сати дневно.

(Н1-Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]