Početna strana > Hronika > Draža Petrović: Neki čobani, budale
Hronika

Draža Petrović: Neki čobani, budale

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 29. jun 2017.

 Ovo je slet kao za Tita. U kom ustavu piše da se organizuju ovakve inauguracije. Ko će ovo da plaća? - drao se pre 13 godina neki tip ispred glavnog ulaza u Skupštinu Srbije.

Toliko se drao da je o tom događaju pisala i Politika, jer kako ne primetiti čoveka koji se uoči inauguracije Borisa Tadića za predsednika intenzivno drao i predlagao: Pozov'te hor da peva "Druže Tito mi ti se kunemo!"

Nosio je majicu sa likom Vojislava Šešelja i niko ga nije uzimao za ozbiljno, jer je njegova pojava u to vreme uglavnom komentarisana ko kada je ono Ilija Čvorović greškom uslikao neke klince tokom uhođenja podstanara.

- Ovo su neki čobani, budale! - komentarisao bi pošten svet pre 13 godina kada bi ugledao pojavu onog nekog tipa što se intenzivno drao i njegovih pajtosa, koji svi zajedno, istina, nisu toliko ličili na čobane, koliko na one druge.

Ali, ko se u to vreme uopšte nadao da će u Srbiji ikada "neki čobani, budale" doći na vlast?

Prošle nedelje su, pak, počele da stižu pozivnice za inauguraciji onog tipa što se pre 13 godina drao ispred ulaza u Skupštinu Srbije: "Ovo je slet kao za Tita. U kom ustavu piše da se organizuju ovakve inauguracije. Ko će ovo da plaća? Pozov'te hor da peva Druže Tito mi ti se kunemo!"

Pozivnice su stizale pomalo neobično. Predsednici oba novinarska udruženja dobili su ih dva sata pre početka inauguracije. Da posle ne kažu da ih nisu dobili, nego da moraju da kažu da nisu stigli.

Jedan kolega, poznati estradni novinar pohvalio se na Fejsbuku da je tog istog dana, ali ujutru, na spektakularan način dobio pozivnicu: "Kada me je danas u 7,55 pozvao ljubazni glas Marije iz Kabineta Predsednika Srbije, sa obaveštenjem da mi trebaju uručiti pozivnicu za svečani prijem Nj.E. gospodina Aleksandra Vučića sa suprugom, koji me sa zadovoljstvom pozivaju na večerašnju inauguraciju, pa mi kurir donese kući pozivnicu za nepunih sat vremena... Ostaje mi samo da zadovoljno zanemim i osetim se važnim!? Moj stari prijatelj Aca Vučić, više puta gost mojih emisija..., postaje predsednik Srbije i poziva me na svoju proslavu. Kakva po čast!"

Moj slučaj je bio potpuno bio drugačiji: kada me ni do 18.00, kada je počela inauguracija, nije pozvao ljubazni glas Marije iz Kabineta Predsednika Srbije sa obaveštenjem da mi trebaju uručiti pozivnicu za svečani prijem Nj.E. gospodina Aleksandra Vučića sa suprugom, ostalo mi je samo da zadovoljno zanemim i osetim se važnim.

Aca Vučić, više puta junak mojih kolumni u svim inkarnacijama, postaje predsednik Srbije i ne poziva me na svoju proslavu. Kakva počast!

Više puta su me razni pitali - a šta bi radio da si dobio pozivnicu?

- Red je otići! - objašnjavali su mi pravila visokog društva.

Hm, možda bih i otišao, ali se bojim da bi sutra svi mediji preneli kako je ispred ulaza bio neki tip u pratnji supruge koji se intenzivno drao: "Ovo je slet kao za Tita. U kom ustavu piše da se organizuju ovakve inauguracije. Ko će ovo da plaća? Pozov'te hor da peva Druže Tito mi ti se kunemo!"

I već sam video Nj.E. Aleksandra Vučića kako stranim gostima objašnjava ko je taj nepristojni u majici Iron Maiden što se dere usred veličanstvenog čina.

- To je neki čobanin, budala! - rekao bi Nj.E državničkim tonom, te nestao među visokim zvanicama.

(Danas)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će EU priznati rusku i kinesku vakcinu protiv koronavirusa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner