Хроника

Дража Петровић: Државни кућни љубимци

Штампа
петак, 03. април 2020.

 Сви се питају зашто се онај колега из Информера чија је ужа специјалност да иде по телевизијама и дере се ко сивоња, појавио синоћ на конференцији за штампу председника Вучића, и то баш у тренутку када је председник Вучић кућним љубимцима предочио историјску одлуку о шетању кућних љубимаца од 23 до 01 сат.

- Откуд ви, колега? – питали су га на улазу у Владу Србије, јербо није обичај да главни уредници & власници медија долазе на конференције за новинаре.

- Мени је јављено да ће се председник Вучић обратити кућним љубимцима, и ја сам стигао! – казао је поносно онај колега из Информера што се дере кад год му се укаже згодна прилика.

Председниково обраћање свим кућним љубимцима Републике Србије веома је озбиљно схваћено, па је ту била и Неизбежна Новинарка, и неизбежни високи функционер Српског телеграфа, такорећи прва постава меди(ј)окритета, медијских радника који критикују све који нису ЗА председника.

И онда је председник саопштио хисторијску одлуку да се кућни љубимци имају шетати од 23 до 01 час, највише 200 метара од адресе пребивалишта власника кућног љубимца, да власници кућних љубимаца не смеју да се окупљају у групама већим од два власника кућног љубимца, те да кућни љубимци сем дрвећа могу слободно да запишавају и опозицију, Н1, Нову С, Данас, НИН, Недељник и Време.

Имате, дакле, прецизна упутства, а сада сви на своје радне задатке – објаснио је председник на крају конференције.

Тако да ако ових дана у Пиниорском парку између 23 и 01 видите председника како шета са оним колегом што се дере, или неким сличним примерком српског медијског радника епохе златног доба, будите убеђени да ћемо постати већа глобална атракција чак и од Шпанаца.

Светске агенције ће у рубрици Занимљивости о корони известити: “После грађана Шпаније који су у доба полицијског часа, у време предвиђено за шетање кућних љубимаца, шетали са плишаним диносаурусима, канаринцима, козама, свињама и игуанама, Срби су се сетили боље ствари – њихов председник свако вече од 23 до 01 шета са уредником најтиражнијег таблоида, понекад и са уредницима две најгледаније приватне телевизије, неретко и са Неизбежном Новинарком, понекад шета са многобројним чланством своје странке, и нико му не може ништа, зато што је појам кућног љубимца веома растегљива категорија”.

Изађете, рецимо, у суботу увече у Пионирски парк, кад тамо угледате председника, удаљеног 200 метара од пребивалишта, са оним колегом што се дере.

-Што вам је слатка игуана! – кажете председнику, а он намести наочаре средњим прстом, па узвикне: “Аман, бре, човече, каква игуана!? У питању је највећи медијски геније епохе златног доба!” Или, сретнете председника са Неизбежном Новинарком, шетају по Пионирском парку и ћаскају о запишавању свих противника епохалних реформи.

-Што вам је сладак државни папагај? – кажете председнику, а он се љутне, уздахне, па вам одбруси: “Какав, море, папагај? Зар не препознајете најбољу новинарку епохе златног доба чија питања увек знам унапред, толико смо нас двоје на истој таласној дужини!”

Или, шететате Пионирским парком са својим бишоном, а из супротног смера се појави председник са истом оном Неизбежном Новинарком.

-Јао, што вам је сладак гну – кажете мислећи на велику антилопу која обично живи у Африци.

-Какав црни гну!? Ви се уопште не разумете у кућне љубимце. Ово није гну, ово је новинарска врста која се зове Г.У. – брецне се председник.

Или, шетате Пионирским парком и угледате председника како шета са предивним плишаним диносаурусом. То му, наравно, и кажете, желећи да успоставите контакт, што је чест обичај међу такозваним кучкарима, шетачима паса, и такозваним диносауручкарима, шетачима плишаних диносауруса.

-Да ли сте ви нормални? Ово уопште није плишани диносаурус, ово је наш еминентни народни посланик, водитељ шоу програма “На кафи са Ђуком”, где свако јутро прави интервју са шољицом кафе? – заурлаће председник око поноћи, што ће целој ситуацији дати шармантну дозу хорора.

Или, сретнете председника како шета са чувеним водитељем свих постојећих ТВ формата на Хепи телевизији. Њега ћете наравно препознати…

-Јао, што вам је слатка чивава! – узвикнућете усхићено.

-Јесте ли ви нормални? Ово није чивава, ово је аутор & водитељ Ћирилице! – рећи ће председник.

-Добро, председниче, у реду! Ћирилична чивава! – исправићете се. И наставити да шетате.

(Н1)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]