Хроника

Драгица Гашић: Ломе ме психички јер не могу баш да ме упуцају на улици, али ме неће отерати

Штампа
петак, 30. јул 2021.

Једина српска повратница у Ђаковицу Драгица Гашић изјавила је да ће већ данас остати без лекова, две врсте инсулина које користи годинама, јер су вандали који су јој обили стан однели и кесу с лековима.

"Иду дотле да ме убију"

Нисам могла да верујем да ми је однесена чак и кеса са лековима која је била окачена на прозору. Без инсулина не могу ни један дан, а сама себи дајем четири пута дневно

"Нисам могла да верујем да ми је однесена чак и кеса са лековима која је била окачена на прозору. Иду дотле да ме убију. Без инсулина не могу ни један дан, а сама себи дајем четири пута дневно. Две дозе ‘црвеног панкала’ су ми за преко дана, а ‘зелена’ узимам ноћу", рекла је Гашић у телефонском разговору за лист Политика.

Она је упитала "какав је то људски мозак који вам однесе личне ствари, црнину коју носим за оцем, па му је и то мало, него вам украде и лекове?"

"Не могу ме отерати"

"Шта би било да сам дошла увече убеђена да имам инсулин. Психички ме ломе, да ме упуцају насред улице баш и не могу јер би то било тако очигледно, али могу овако лековима да ми дођу главе", рекла је Гашић.

Она је навела да је "ипак не могу отерати и поред свих злодела" и да "с вером у Бога, остаје у свом стану".

(Бета, Политика, Н1)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]