Početna strana > Hronika > Dragan Đilas: U Evropi tolerišu vlast Aleksandra Vučića samo zato što sluša i ispunjava sve njihove zahteve
Hronika

Dragan Đilas: U Evropi tolerišu vlast Aleksandra Vučića samo zato što sluša i ispunjava sve njihove zahteve

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 27. septembar 2021.

 Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je da u Evropi tolerišu vlast Aleksandra Vučića, iako je on "diktator", samo zato što sluša i ispunjava sve njihove zahteve.

„U Evropi i dalje vlada taj pristup da nema veze što je neko diktator, pitanje je samo da li sluša ili ne. Lukašenko ne sluša, Vučić sluša i ispunjava sve zahteve. Sluša i ako treba da nam se uzme vazduh da ne možemo da dišemo, ili da nam se uništi zemlja kako bi Rio Tinto radio šta hoće“, rekao je Đilas za list Nova.

Đilas je ocenio kao „bezobrazluk“ izjavu evroparlamentarca Vladimira Bilčika koji je posle posredovanja u međustranačkom dijalogu vlasti i opozicije o izbornim uslovima u Srbiji ocenio da bi na njegovom mestu izašao na izbore.

„Sramota je da to govori neko ko zna šta se ovde dešava. Ali, iskreno, ja nemam nikakav problem sa njim, jer je on deo EPP (Evropske narodne partije čija je pridružena članica i Srpska napredna stranka) i isto se ponaša sve ovo vreme. Moja kritika ide više ka (evroposlanicima) gospodji (Tanji) Fajon i gospodinu (Kurtu) Flekenštajnu“, rekao je Đilas.

Govoreći o načinu vladanja predsednika države, Đilas je rekao da „Aleksandar Vučić kupuje ljude – za pare, pozicije ili tako što pronadje vezu da se neko negde leči ili tako što nekome da posao“.

„On korumpira i lično neke političare iz Evrope. Ipak, ja i dalje verujem, bez obzira na sve šamare koje dobijamo od Evropske unije, da u toj Evropi pravi sistem vrednosti postoji kod većine političara i da će na kraju ipak neko reći da ovo ovako ne može“, rekao je Đilas.

Na pitanje da li će SSP izaći na izbore i u slučaju da uslovi ostanu ovakvi kakvi su, Đilas je naveo da „ono što sigurno nije opcija jeste bojkot kakav je bio na prošlim izborima“.

„O tome kako ćemo našu borbu nastaviti i kako ćemo je voditi do pobede koja je po mom mišljenju sasvim izvesna, razgovaramo i razgovaraćemo sa našim partnerima u danima koji dolaze“, dodao je Đilas.

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će preuzimanje vlasti u Avganistanu od strane talibana dovesti do prelivanja krize u okolne zemlje?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner