Хроника

Драган Ђилас: Парада неће донети ништа добро организаторима

Штампа
недеља, 10. октобар 2010.

Градоначелник Београда Драган Ђилас позвао је данас, поводом нереда које су изазвали противници одржавања Параде поноса, државне органе да најоштрије санкционишу оне који сваку прилику користе да уништавају град.

Градоначелник Београда је новинарима испред Палате Албанија на Теразијама истакао да је најбитније што није било људских жртава, али да је причињена материјална штета која је по првим проценама око милион евра. 

Градоначелник Ђилас је рекао да је ово тужан дан за Београд који је демолиран и уништен и оценио да је полиција реаговала у мери у којој је могла зато што су групе које су разбијале град биле веома добро организоване.

Ђилас је истовремено оценио да Парада поноса неће донети ништа добро онима који су је организовали. 

Ђилас је на звиждуке који су му упућени током обраћања новинарима рекао да није никакав проблем што се поједини грађани тако односе према градоначелнику, већ је већи проблем што уништавају Београд.

Ђилас је указао да постоје они који сваку прилику користе да униште град, да нападају полицију, људе који шетају и нагласио да је потребно да се истински крене у обрачун са онима који су учествовали у насиљу и организовали га.
"Ако се опет све то заврши на прекршајним пријавама опет ћемо имати нови повод да неко уништава овај град" рекао је Ђилас.

Градоначелник је апеловао на све "без обзира каква права имају, да не организују манифестације које доводе до оваквих ствари", а на државне органе да најоштрије санкционишу оне који такве манифестације користе да уништавају град. 

(Блиц)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]