Početna strana > Hronika > Dragan Đilas: Parada neće doneti ništa dobro organizatorima
Hronika

Dragan Đilas: Parada neće doneti ništa dobro organizatorima

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 10. oktobar 2010.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas pozvao je danas, povodom nereda koje su izazvali protivnici održavanja Parade ponosa, državne organe da najoštrije sankcionišu one koji svaku priliku koriste da uništavaju grad.

Gradonačelnik Beograda je novinarima ispred Palate Albanija na Terazijama istakao da je najbitnije što nije bilo ljudskih žrtava, ali da je pričinjena materijalna šteta koja je po prvim procenama oko milion evra. 

Gradonačelnik Đilas je rekao da je ovo tužan dan za Beograd koji je demoliran i uništen i ocenio da je policija reagovala u meri u kojoj je mogla zato što su grupe koje su razbijale grad bile veoma dobro organizovane.

Đilas je istovremeno ocenio da Parada ponosa neće doneti ništa dobro onima koji su je organizovali. 

Đilas je na zvižduke koji su mu upućeni tokom obraćanja novinarima rekao da nije nikakav problem što se pojedini građani tako odnose prema gradonačelniku, već je veći problem što uništavaju Beograd.

Đilas je ukazao da postoje oni koji svaku priliku koriste da unište grad, da napadaju policiju, ljude koji šetaju i naglasio da je potrebno da se istinski krene u obračun sa onima koji su učestvovali u nasilju i organizovali ga.
"Ako se opet sve to završi na prekršajnim prijavama opet ćemo imati novi povod da neko uništava ovaj grad" rekao je Đilas.

Gradonačelnik je apelovao na sve "bez obzira kakva prava imaju, da ne organizuju manifestacije koje dovode do ovakvih stvari", a na državne organe da najoštrije sankcionišu one koji takve manifestacije koriste da uništavaju grad. 

(Blic)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner