Хроника

Др Дејан Жујовић: Постали смо неки други народ – народ послушника, вуцибатина, превараната и ријалити шоуа, већину грађана не интересује зашто лекари немају скафандере

Штампа
среда, 12. август 2020.

Постали смо народ послушника, вуцибатина и превараната, изјавио је пулмолог Дејан Жујовић и оценио да "на жалост, већину грађана више интересује шта ради нека ријалити звезда него зашто лекари немају скафандере".

“Ми доживљавамо крешендо промашених живота, промашених моралних, организационих и грађанских вредности. Када будемо треснули о земљу, одлетели у ваздух, па се вратили на њу, биће нам јасно шта треба и како треба. Ми смо постали неки други народ, народ послушника, вуцибатина, митомана, превараната и ријалити шоуа” истакао је Жујовић у емисији “Без цензуре”, која је изазвала бројне коментаре на друштвеним мрежама.

Он је истакао да прича о томе шта се дешава у здравственом систему не интересује људе.

“Ова прича не занима наш народ, њих занима шта ради Ера Ојданић у тамо некој болници, то народ занима. Не занима њега наша прича како смо дошли до овога, шта је било у Новом Пазару, да ли доктори имају скафандере.. Брига њега за то, њему је потребна његова паштета, пола парадајза и шоу на некој телевизији, врло чудне боје, то је све” нагласио је Жујовић.

Своју оцену не сматра претераном и упозорава зашто смо као друштво стигли у ситуацију у којој се налазимо.

“Да ли свако од нас зна некога ко је тренутно у болници, зна и да ли би можда требало да се окренемо ономе за кога мислимо да је крив за то” упитао је.

Говорећи ко је крив, Жујовић је закључио да су сви криви јер су ћутали о томе.

“Под број један смо ми криви, мислим струка. Али и ви сте криви и они, сви ми јер смо трпели преваранте толико дуго и дозвољавали да нас манитим причама слуђују. Зато смо дошли до те тачке” закључио је Жујовић.

(Нова.рс)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]