Početna strana > Hronika > Dr Dejan Žujović: Postali smo neki drugi narod – narod poslušnika, vucibatina, prevaranata i rijaliti šoua, većinu građana ne interesuje zašto lekari nemaju skafandere
Hronika

Dr Dejan Žujović: Postali smo neki drugi narod – narod poslušnika, vucibatina, prevaranata i rijaliti šoua, većinu građana ne interesuje zašto lekari nemaju skafandere

PDF Štampa El. pošta
sreda, 12. avgust 2020.

Postali smo narod poslušnika, vucibatina i prevaranata, izjavio je pulmolog Dejan Žujović i ocenio da "na žalost, većinu građana više interesuje šta radi neka rijaliti zvezda nego zašto lekari nemaju skafandere".

“Mi doživljavamo krešendo promašenih života, promašenih moralnih, organizacionih i građanskih vrednosti. Kada budemo tresnuli o zemlju, odleteli u vazduh, pa se vratili na nju, biće nam jasno šta treba i kako treba. Mi smo postali neki drugi narod, narod poslušnika, vucibatina, mitomana, prevaranata i rijaliti šoua” istakao je Žujović u emisiji “Bez cenzure”, koja je izazvala brojne komentare na društvenim mrežama.

On je istakao da priča o tome šta se dešava u zdravstvenom sistemu ne interesuje ljude.

“Ova priča ne zanima naš narod, njih zanima šta radi Era Ojdanić u tamo nekoj bolnici, to narod zanima. Ne zanima njega naša priča kako smo došli do ovoga, šta je bilo u Novom Pazaru, da li doktori imaju skafandere.. Briga njega za to, njemu je potrebna njegova pašteta, pola paradajza i šou na nekoj televiziji, vrlo čudne boje, to je sve” naglasio je Žujović.

Svoju ocenu ne smatra preteranom i upozorava zašto smo kao društvo stigli u situaciju u kojoj se nalazimo.

“Da li svako od nas zna nekoga ko je trenutno u bolnici, zna i da li bi možda trebalo da se okrenemo onome za koga mislimo da je kriv za to” upitao je.

Govoreći ko je kriv, Žujović je zaključio da su svi krivi jer su ćutali o tome.

“Pod broj jedan smo mi krivi, mislim struka. Ali i vi ste krivi i oni, svi mi jer smo trpeli prevarante toliko dugo i dozvoljavali da nas manitim pričama sluđuju. Zato smo došli do te tačke” zaključio je Žujović.

(Nova.rs)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner