Хроника

Доналд Трамп: САД и Мексико треба да удруже снаге и "поведу рат" против нарко-картела

Штампа
среда, 06. новембар 2019.

 Време је да Мексико и САД удруже снаге и "поведу рат" против нарко-картела, поручио је амерички председник Доналд Трамп.

Како преноси Глас Америке, Трамп позива на обрачун са наоружаним групама кријумчара дроге јужно од америчке границе после напада из заседе на породицу америчких Мормона који живе у Мексику, у којој је страдало најмање шесторо деце и три жене.

Трамп је рекао да се "дивна породица из Јуте" нашла у средишту обрачуна два озглоглашена картела.

“Ако је Мексику потребна или затражи нашу помоћ да се отараси тих чудовишта, САД су спремне и вољне да се укључе и обаве тај посао брзо и ефикасно", твитовао је Трамп.

Он је навео да “сјајни нови председник Мексика придаје велики значај том питању али да су ти картели постали тако велики и моћни да је понекад потребна војска да би се поразила војска".

Трамп је на Твитеру додао да чека позив мексичког председника Андреса Мануела Лопеса Обрадора да удруже снаге и "поведу рат против нарко-картела и збришу их са лица земље."

Обрадор: Најгора ствар је рат

Убрзо после Трамповог позива на акцију, Обрадор је рекао да, иако жели да разговара са америчким председником о проблему, идеја заједничке војне акције "није у складу са његовим уверењима".

"Најгора ствар је рат", додао је Обрадор.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]