Početna strana > Hronika > Donald Tramp: Potpuno ću uništiti tursku ekonomiju ukoliko preduzmu akciju koja bi prešla dozvoljenu granicu
Hronika

Donald Tramp: Potpuno ću uništiti tursku ekonomiju ukoliko preduzmu akciju koja bi prešla dozvoljenu granicu

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 07. oktobar 2019.

Američki vojnici počeli su da se povlače iz delova Sirije duž granice sa Turskom. To je otvorilo put turskom napadu na kurdske snage koje su dugo bile u savezu sa Vašingtonom, u borbi protiv džihadista. Donald Tramp je zapretio da će potpuno uništiti tursku ekonomiju ako Ankara preduzme bilo kakvu akciju koju bi smatrao prelaskom dozvoljenih granica.

 Donald Tramp je na Tviteru napisao da Turska, zajedno sa Evropom, mora da vodi računa o zarobljenim borcima Islamske države i njihovi porodicama.

"Kao što sam i ranije govorio, ponoviću i sada, ako Turska učini nešto što ja, u svojoj ogromnoj i neuporedivoj mudrosti, smatram da je prešlo granicu dozvoljenog, totalno ću uništiti i zbrisati tursku ekonomiju (to sam već radio)", napisao je Tramp.

Američki predsednik je dodao da su SAD su "učinile mnogo više nego što je iko očekivao, uključujući i stopostotno zarobljavanje Kalifata".

"Sada je vreme da drugi u regionu, neki koji imaju veliko bogatstvo, zaštite sopstvenu teritoriju", naveo je Tramp.

Videti još:

Turska bombardovala štab kurdskih boraca na severozapadu Sirije

(RTS)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će ovog leta Vučić i Tači potpisati neki sporazum o KiM u prisustvu Donalda Trampa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner