Početna strana > Hronika > Donald Tramp o Bajdenovoj kandidaturi: Dobrodošao u trku "Uspavani DŽo" - nadam se da ćeš biti inteligentan, u šta se dugo sumnja
Hronika

Donald Tramp o Bajdenovoj kandidaturi: Dobrodošao u trku "Uspavani DŽo" - nadam se da ćeš biti inteligentan, u šta se dugo sumnja

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 25. april 2019.

 Predsednik SAD Donald Tramp pozdravio je planove bivšeg vicepredsednika DŽoa Bajdena da se uključi u trku na predsedničkim izborima 2020. godine.

 Tramp je izrazio nadu da će Bajden "biti inteligentan" u vođenju uspešne kampanje.

"Dobro došao u trku, Uspavani DŽo. Samo se nadam da ćeš biti inteligentan, u šta se dugo sumnja, u vođenju uspešne primarne kampanje", napisao je predsednik u postu na Tviteru, prenosi TAS.

Trampovo je stanovište da bi takmičenje između Bajdena i njegovih rivala iz Demokratske partije bilo "gadno".

Dodao je i da je spreman da se takmiči s Bajdenom.

Ranije u toku dana, Bajden je zvanično objavio svoju kandidaturu za predsednika na izborima 2020. Od njega se očekuje da održi svoj prvi miting u Pitsburgu, u Pensilvaniji, gde će se sastati sa aktivistima Trgovinskog sindikata, a zatim će krenuti u obilazak država u kojima će održati predizborne mitinge početkom 2020. godine.

Bajden je dvadeseti političar koji je objavio svoje planove za kandidaturu kao kandidat Demokratske stranke na izborima 2020. godine.

Prethodno su se predsedničkoj trci pridružili senator Vermonta Berni Sanders, koji se takmičio protiv Hilari Klinton 2016. godine, bivši gradonačelnik San Antonija u državi Teksas DŽulijan Kastro, koji je nekada služio kao sekretar za stanovanje i urbani razvoj pod predsednikom Barakom Obamom, gradonačelnik Saut Benda u Indijani, Pit Batgig i drugi.

Prema rezultatima nacionalne ankete na uzorku od 5.000 Amerikanaca koju je sprovela kompanija "Morning konsalt servi" između 15. i 21. aprila, Bajden uživa podršku 30 odsto ispitanika, dok je Sandersa podržalo 24 odsto. Batigig je na trećem mestu sa 9 odsto podrške glasača demokrata, prenosi agencija.

Videti još:

SAD: DŽozef Bajden objavio da ulazi u trku za kandidata demokrata na predsedničkim izborima 2020.

(Tanjug)