Хроника

Доналд Трамп: Добио сам дивно писмо од Ким Џонг Уна

Штампа
уторак, 11. јун 2019.

 Амерички председник Доналд Трамп рекао је данас да је од севернокорејског вође Ким Џонг Уна добио „дивно писмо“.

 „Управо сам добио једно дивно писмо од Ким Џонг Уна“, рекао је Трамп у Белој кући.

Додао је да и даље има поверења у севернокорејског вођу упркос томе што је мало напретка остварено у денуклеаризацији Пјонгјанга и да је он „одржао реч“

Трамп се први пут срео са Ким Џонг Уном у Сингапуру 12. јуна. Трамп и Ким су се после тога срели ове године у Ханоју, али нису успели да постигну споразум о денуклеаризацији, те је састанак одједном пропао.

Вашингтон настоји да покрене из мртве тачке преговоре са Пјонгјангом, са циљем да Северна Кореја одустане од нуклеарног наоружања.

Трамп је рекао да је писмо „врло топло“ и да он мисли да Северна Кореја има огроман потенцијал. Трамп није сикључио нови скори сусрет са Кимом.

Трамп је дао ову изјаву дан пошто је Вол Стрит Џорнал пренео да је Кимов убијени полубрат Ким Џонг Нам био извор за америчку Централну обавештајну агенцију ЦИА. Ким Џонг Нам је убијен на аеродрому у Куала Лумпуру у Малезији 2017. године.

Трамп је рекао новинарима да је видео информације о ЦИА о Кимовом полубрату и да ће рећи севернокорејском вођи да се то не би догодило у његово време.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]