Хроника

Дмитриј Песков: Због ширења коронавируса, Путин ради преко видео везе

Штампа
среда, 01. април 2020.

 Руски председник Владимир Путин определио се за рад преко видео везе због ширења новог коронавируса, рекао је новинарима портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Он је ово објавио дан пошто је главни лекар водеће московске болнице где се лече пацијенти од коронавируса, који је примио Путина у својој установи прошле недеље, рекао да је заражен коронавирусом.

"Председник више воли ових дана све да ради преко видео везе", рекао је Песков уочи састанка Путина и руске владе који ће неуобичајено бити одржан путем видео линка.

"Ми предузимамо све мере предострожности", додао је Песков.

Лекар Денис Проценко, главни лекар болнице Комунарка у предграђу Москве која је постала главна установа за оболеле од коронавируса, јуче је јавио да је и он заражен али да нема забрињавајуће симптоме. Путин (67) је 24. марта посетио болницу, а он и лекар су се тада руковали, заједно ишли лифтом и разговарали без заштитних маски.

"Сви који су били са председником у Комунарки се свакодневно тестирају на коронавирус", рекао је Песков, који је већ синоћ дао уверавања да су анализе руског председника "нормалне".

Упитан да ли се Путин и даље рукује са својим саговорницима када их сретне Песков је рекао да наравно сви сада држе социјалну дистанцу.

У Русији је од понедељка половина становништва у изолацији да би се спречило ширење епидемије од које је до сада у земљи регистровано 2.777 заражених, а 24 преминуле особе.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]