Početna strana > Hronika > Dmitrij Peskov: Zbog širenja koronavirusa, Putin radi preko video veze
Hronika

Dmitrij Peskov: Zbog širenja koronavirusa, Putin radi preko video veze

PDF Štampa El. pošta
sreda, 01. april 2020.

 Ruski predsednik Vladimir Putin opredelio se za rad preko video veze zbog širenja novog koronavirusa, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je ovo objavio dan pošto je glavni lekar vodeće moskovske bolnice gde se leče pacijenti od koronavirusa, koji je primio Putina u svojoj ustanovi prošle nedelje, rekao da je zaražen koronavirusom.

"Predsednik više voli ovih dana sve da radi preko video veze", rekao je Peskov uoči sastanka Putina i ruske vlade koji će neuobičajeno biti održan putem video linka.

"Mi preduzimamo sve mere predostrožnosti", dodao je Peskov.

Lekar Denis Procenko, glavni lekar bolnice Komunarka u predgrađu Moskve koja je postala glavna ustanova za obolele od koronavirusa, juče je javio da je i on zaražen ali da nema zabrinjavajuće simptome. Putin (67) je 24. marta posetio bolnicu, a on i lekar su se tada rukovali, zajedno išli liftom i razgovarali bez zaštitnih maski.

"Svi koji su bili sa predsednikom u Komunarki se svakodnevno testiraju na koronavirus", rekao je Peskov, koji je već sinoć dao uveravanja da su analize ruskog predsednika "normalne".

Upitan da li se Putin i dalje rukuje sa svojim sagovornicima kada ih sretne Peskov je rekao da naravno svi sada drže socijalnu distancu.

U Rusiji je od ponedeljka polovina stanovništva u izolaciji da bi se sprečilo širenje epidemije od koje je do sada u zemlji registrovano 2.777 zaraženih, a 24 preminule osobe.

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner