Хроника

Дмитриј Песков: Приближавање НАТО-а руским границама обавезује Русију да предузме мере како би осигурала своју безбедност

Штампа
четвртак, 29. јул 2021.

Приближавање НАТО-а руским границама обавезује Русију да предузме мере како би осигурала своју безбедност, каже портпарол Кремља Дмитриј Песков.

То је изјавио коментаришуц́и војне вежбе "Агиле спирит 2021" које су почеле у Грузији.

Песков је истакао да је то још једна потврда да се НАТО са својом војном инфраструктуром налази око граница Русије и „не само око наших граница, вец́ се додирује са нашим границама“.

"Ово је, наравно, тема коју врло пажљиво морамо да пратимо и, што је најважније, то нас, наравно, обавезује да предузимамо мере за осигуравање наше безбедности. О томе је више пута говорио и председник и министар одбране и наши представници на најразличитијим нивоима", рекао је Песков.

Портпарол је додао да је за Русију битно да војне вежбе у Грузији немају прикривене сценарије дејстава против Русије.

Такође је приметио да се сценарији вежби израђују у НАТО-у и да та организација не крије ко је за њих противник, рекао је Песков коментаришуц́и учешц́е Азербејџана у овим вежбама.

Песков је такође приметио да је Азербејџан суверена држава и да Русија цени партнерске односе са њима.

У Грузији су у уторак почеле мултинационалне војне вежбе „Агиле спирит“ на којима учествује више од 2500 војника из 15 земаља и партнера НАТО-а.

(Спутњик, Б92) 

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]