Početna strana > Hronika > Dmitrij Peskov: Približavanje NATO-a ruskim granicama obavezuje Rusiju da preduzme mere kako bi osigurala svoju bezbednost
Hronika

Dmitrij Peskov: Približavanje NATO-a ruskim granicama obavezuje Rusiju da preduzme mere kako bi osigurala svoju bezbednost

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 29. jul 2021.

Približavanje NATO-a ruskim granicama obavezuje Rusiju da preduzme mere kako bi osigurala svoju bezbednost, kaže portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

To je izjavio komentarišući vojne vežbe "Agile spirit 2021" koje su počele u Gruziji.

Peskov je istakao da je to još jedna potvrda da se NATO sa svojom vojnom infrastrukturom nalazi oko granica Rusije i „ne samo oko naših granica, već se dodiruje sa našim granicama“.

"Ovo je, naravno, tema koju vrlo pažljivo moramo da pratimo i, što je najvažnije, to nas, naravno, obavezuje da preduzimamo mere za osiguravanje naše bezbednosti. O tome je više puta govorio i predsednik i ministar odbrane i naši predstavnici na najrazličitijim nivoima", rekao je Peskov.

Portparol je dodao da je za Rusiju bitno da vojne vežbe u Gruziji nemaju prikrivene scenarije dejstava protiv Rusije.

Takođe je primetio da se scenariji vežbi izrađuju u NATO-u i da ta organizacija ne krije ko je za njih protivnik, rekao je Peskov komentarišući učešće Azerbejdžana u ovim vežbama.

Peskov je takođe primetio da je Azerbejdžan suverena država i da Rusija ceni partnerske odnose sa njima.

U Gruziji su u utorak počele multinacionalne vojne vežbe „Agile spirit“ na kojima učestvuje više od 2500 vojnika iz 15 zemalja i partnera NATO-a.

(Sputnjik, B92)