Хроника

Дмитриј Песков: Делимична мобилизација је одговор на помоћ коју НАТО шаље Украјини

Штампа
четвртак, 22. септембар 2022.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да је делимична војна мобилизација у Русији најављена као одговор на помоћ коју НАТО шаље Украјини.

„Специјална операција започета је, говорио је о томе председник, да би се испунили циљеви у Украјини. Сада нам се де факто супротставља цео НАТО блок са свим својим логистичким могућностима. То је довело до потребе да се објави мобилизација“, рекао је Песков новинарима на брифингу у Москви.

Портпарол је такође рекао да се статус специјалне војне операције није променио од најаве мобилизације. Додао је да нису донесене одлуке о спровођењу посебних мера у привреди као резултат делимичне мобилизације.

Он је истакао да у Русији постоји закон о мобилизацији, који прописује услове, редослед и процедуру.

„Влада ће ускоро објавити категорије људи који морају да се пријаве на служење војног рока и оне који су ослобођени“, рекао је он.

Руски председник Владимир Путин прогласио је јуче делимичну мобилизацију у тој земљи, која ће обухватити око 300.000 људи старости између 18 и 50 година.

Лажна информација о мобилизацији до милион људи“

Песков је изјавио Спутњику да је лажна информација о наводној мобилизацији до милион људи.

Песков је демантовао писање појединих медија да се у седмом члану Указа председника Русије Владимира Путина о делимичној мобилизацији, наводно, налазе подаци да се позива до милион људи.

(Н1)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]