четвртак, 18. април 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > Дмитриј Медведев: Признајемо независну Палестину као и 1988.
Хроника

Дмитриј Медведев: Признајемо независну Палестину као и 1988.

PDF Штампа Ел. пошта
уторак, 18. јануар 2011.

Јерихон, Тел Авив – Руски председник Дмитриј Медведев изјавио је данас у Јерихону на Западној обали да је Русија признала независну Палестину 1988. године и да не мења ту позицију коју је усвојио бивши СССР.

"Донели смо одлуку тада и нисмо је изменили данас, подржавали смо и подржаваћемо непорециво право палестинског народа за независну државу с главним градом у источном Јерусалиму'', рекао је Медведев на конференцији за новинаре са палестинским председником Махмудом Абасом.

Светске агенције су јавиле да Медведев, међутим, ''није објавио звучно признање палестинске државе од стране државе коју представља''.

Израелски медији пренели су да је изјава руског председника потврдила страхове израелских звничника који су се прибојавали да ће руски председник потврдити признање Палестине од стране ШСР-а, које је засновано на независности коју је прогласио Јасер Арафат новембра 1988. у Алжиру.

Израел је недавно критиковао читав низ латиноамеричких земаља које су у последња два месеца признале независну Палестину у границама од пре рата 1967. године када је освојена Западна обала с источним Јерусалимом и појас Газе.

Палестинска страна је најавила да ће тражити да Палестина буде члан УН. "Ми се сећамо да је Русија била једна од првих држава у свету која је признала државу Палестину 1988," рекао је Абас.

"Русија је донела одлуку давно - ми смо подржали и подржаваћемо непорециво право палестинског народа за независну државу с главним градом у источном Јерусалиму," рекао је на то Медведев.

(Танјуг)

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер