Početna strana > Hronika > Đorđe Vukadinović: Vučić je od političke scene u Srbiji napravio "mrtvo more", svako ko se pojavi kao opasnost automatski postaje žrtva medijskog pogroma i demonizacije
Hronika

Đorđe Vukadinović: Vučić je od političke scene u Srbiji napravio "mrtvo more", svako ko se pojavi kao opasnost automatski postaje žrtva medijskog pogroma i demonizacije

PDF Štampa El. pošta
sreda, 12. avgust 2020.

Priča o nekoj enormnoj popularnosti Aleksandra Vučića je pomalo mit, jer je, sa svim resursima sa kojima raspolaže, pravo čudo da taj rejting nije i mnogo veći, ocenio je politički analitičar Đorđe Vukadinović, jedan od osnivača Udružene opozicije Srbije (UOS).

Vukadinović je u intervjuu za list Danas konstatovao da je Vučić od srpske političke scene napravio "mrtvo more".

Ne bi trebalo previše žuriti sa lansiranjem predsedničkog kandidata, čak i da ga ima

Kako je objasnio, svako ko se pojavi, "bilo u SNS ili u javnosti", a učini se makar potencijalno opasnim da bi mogao steći neku ozbiljniju popularnost, automatski postaje predmet najstrašnijeg medijskog pogroma i demonizacije.

On je ocenio da zato i smatra da ne bi trebalo previše žuriti sa lansiranjem predsedničkog kandidata, "čak i da ga UOS ima".

Nema nikakve dileme da je udruženi nastup opozicije, cele, ili bar njenog većinskog dela, ono što strašno brine, nervira i plaši Vučića i zato svih ovih godina sve čini da do tog udruživanja ne dođe

Prema mišljenju Vukadinovića, napadi sa kojima je formiranje UOS dočekano sa svih strana, "kako i režimskih, tako i nekih nominalno opozicionih", dokaz su da je reč o ispravnom putu, na kojem će biti mnogo prepreka i iskušenja.

Ali, nemam nikakve dileme da je udruženi nastup opozicije, cele, ili bar njenog većinskog dela, ono što strašno brine, nervira i plaši Vučića i zato svih ovih godina sve čini da do tog udruživanja ne dođe. A ako dođe, onda čini sve da ga što pre razbije i kompromituje, ili lansira neke svoje, navodno ideološki čistije saveze, konstatovao je Vukadinović.

On ne veruje da će vlast "dozvoliti" bolje medijske i izborne uslove, nego će na to biti prinuđena što političkim pritiskom, što ekonomskom krizom koja je pred nama.

(Fonet-Danas-NSPM)