Хроника

Ђорђе Вукадиновић: Уколико будем излазио на изборе, биће то у оквиру једног озбиљног суверенистичког блока; Прича о бојкоту за сада користи само Вучићу

Штампа
недеља, 25. август 2019.

 Посланик и главни уредник Нове спске политичке мисли Ђорђе Вукадиновић је оценио да је излазак на изборе „у датим околностима, а оне по опозицију нипошто нису сјајне, вероватно најмање лоша опција“, а и зато што су, рекао је, „алтернативе још лошије“.

„Мислим да овако исхитрено и без дубље анализе пласирана прича о бојкоту за сада користи само Вучићу, а слаби позицију опозиције. Он пред јавношћу, а посебно пред странцима испада као неко ко је ‘конструктиван’ и нуди договор, а опозиција делује ‘авантуристички’, цепа се, поларизује, и додатно слаби“, рекао је Вукадиновић, за издање листа Блиц од недеље.

Сем тога, навео је Вукадиновић, уз парламентарне, одржавају се и локални избори.

„Бојкотом ви практично без борбе препуштате Српској напредној странци власт у сваком граду и сваком месту у Србији“, рекао је Вукадиновић.

На питање ако одлучи да изадје на изборе, с ким би могао да се удружи, он је рекао да је његов превасходни циљ да „часно заврши овај мандат“, да критикује лоше потезе власти и утиче на опозицију да на прави грешке какве су до сада прављене.

„А уколико будем излазио на изборе, изаћи ћу у оквиру једног озбиљног суверенистичког блока угледних личности, странака и покрета чији ће циљ бити борба против економске и политичке колонизације, односно институционална, национална, демократска и демографска обнова земље. Иако морам признати да још увек нисам прежалио, а ни сасвим одустао од залагања за једну заједничку опозициону листу, која, узред речено, стоји у ‘споразуму с народом’, а сада је више нико не помиње“, рекао је Вукадиновић.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]