Хроника

Ђорђе Вукадиновић: Треба хитно усвојити измене Закона о заштити животне средине - а до тада увести мораторијум на изградњу мини хидроелектрана

Штампа
уторак, 08. октобар 2019.

 Ђорђе Вукадиновић из посланичке групе „Покрет за спас Србије-Нова Србија“ затражио је измене Закона о заштити животне средине, којим се онемогућава изградња мини хидроелектрана.

Ђорђе Вукадиновић из посланичке групе „Покрет за спас Србије-Нова Србија“ затражио је данас од председнице Владе Ане Брнабић да што пре у парламент пошаље најављене измене Закона о заштити природе, којим се онемогућава изградња мини хидроелектрана у заштићеном подручју, осврћући се на инциденте у Топлом Долу на Старој планини у којим је било повређених.

Он је на седници Скупштине Србије у оквиру постављања посланичких питања говорио о насилним сценама у Топлом Долу и упутио апел премијерки и министрима екологије и енергетике да што пре реагују, „јер је крв већ пала, али да не би било мртвих“.

Вукадиновић је затражио и да се уведе мораторијум до усвајања закона и ступања на снагу како се мини хидроелетране не би могле градити.

Говорећи о парламентарним изборима на Косову, он је затражио да се одржи седница Одбора за Косово и Метохију Скупштине Србије на којој би се анализирали ефекти учешћа представника Срба и шта се добило изласком на те изборе.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]