Хроника

Ђорђе Вукадиновић: Ово је најмање трећа или четврта „ексклузивна“ најава Вучићевог одласка са чела СНС, а да и не говоримо о изјави да се неће кандидовати за председника; Прича о бојкоту избора може изазвати контраефекат

Штампа
среда, 10. јул 2019.

Уредник Нове српске политичке мисли и посланик Ђорђе Вукадиновић оценио је у Новом дану да је "случај" дипломе министра Небојше Стефановића "озбиљна афера". "Код нас се фотеље љуљају из погрешних разлога и у погрешном тренутку. За мање ствари падају владе, министри, не само у Немачкој, него чак и у окружењу", каже он.

Како каже, ово не би смело тек тако да се заврши.
Пре пар година смо се бавили докторатом Небојше Стефановића, сад се испоставља да је и диплома у питању

"Мислим да је ово једна од успешнијих акција опозиционих, уз онај Балшин одлазак у Ћуприју, на "предавање" Александра Мартиновића. Пре пар година смо се бавили докторатом Небојше Стефановића, сад се испоставља да је и диплома у питању", каже Ђорђе Вукадиновић.

Како је рекао Вукадиновић, питање о бојкоту је "питање свих питања".

"Мислим да неће бити лако, али то не значи да опозиција не треба да инсистира на овим условима, и да сложно инсистира. Они су легитимни, мало је блам што ми тражимо неке ствари које су нормалне и које треба да се подразумевају", каже он.

Како каже, не би потценио снагу и перспективу опозиције.

"Ако буде сложно, може опозиција доста тога да уради. Немојте судити о снази опозиције по броју људи на протестима", каже он.

С друге стране, каже да "не би трубио и причао причу о бојкоту, јер може да изазове контраефекат код бирача".

Како каже, у току је последње истраживање Нове српске политичке мисли пред лето.

"Нема великих помака у односу на претходне. Један пад који је СНС зимус забележио. Заустављен је пад, али се нису вратили. Не падају даље, али јесу опали зимус", каже.

Додаје да је на опозиционој страни занимљиво.

"Људи који кажу да су за опозицију, али да не знају тачно за кога има 23 или 24 одсто. То је страховито много, они су незадовољни влашћу, то је огромно парче бирачког тела. Нека само пола њих не изађе из било ког разлога, онда се ти гласови деле пропорционално и највећи део тог опозиционог колача узима власт", каже.

Говорећи о најављеном одласку Вучића са чела СНС, каже да је листа наследника коју су објавиле Вечерње новости - Ана Брнабић, Милош Вучевић и Небојша Стефановић, коректна, а да ће критеријум избора, као и до сада, бити Вучићева процена личне лојалности кандидата, као и немогућност да га угрози.

"То је најмање трећа, четврта његова ексклузивна најава одласка са врха СНС, да не причам о изјави да се неће кандидовати за председника. Вучић је пример да није важна функција, јер он је био најважнији човек у држави док је био први потпредседник Владе, ево сад је то Ивица Дачић, па није", каже.

(Н1, НСПМ)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]