Хроника

Директор дечије клинике у Тиршовој: Чинимо све да коронавирус не уђе у болницу, једно одељене одвојено за пацијенте који буду сумњиви

Штампа
недеља, 05. април 2020.

 Синиша Дучић, директор Унивезитетске дечије клинике у Тиршовој у Београду изјавио је да је све урађено да се заштите пацијенти и лекари, као и да родитељи и даље доводе децу кад имају здравствени проблем, уколико је потребно и у време забране кретања.

"Појава вируса је утицала на промену организације клиника, ми смо све урадили да заштитимо пацијенте које лечимо. Морамо да лечимо пацијенте који болују од других болести. Све смо урадиили да заштитимо такође и здравствене и помоћне раднике", рекао је Дучић за Телевизију Пинк.

Он је рекао да једно крило клинике "потпуно одвојено" за пацијенте који буду сумњиви да се код њих појавио корона вирус. Према његовим речима, хигијенске мере су апсолутно подигнуте мада су и пре биле врло строге.

"У овом тренутку нема ни једног пацијента са ковидом. Сви у болници носе маске, нема групних доручака. Сала за састанке је такодје опремњена тако да је удаљеност измедју радника два метра. Све се ради да се спречи да ковид удје у болницу", рекао је Дучић.

Он је рекао да родитељи и даље доводе децу кад имају пороблеме и да никаквих замерки није било на поступање полиције ако се то дешава и у време кад је забрањено кретање.

"Пацијенти додју најчешће директно у болницу, али препоручујемо да нас прво позову. Некада могу и да добију савет преко телефона. Када је нешто хитно, ипак је боље доћи и никада нисмо вратитли пацијента. Ми радимо пуном паром и дежурства су као и раније", рекао је Дучић.   

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]