Početna strana > Hronika > Direktor dečije klinike u Tiršovoj: Činimo sve da koronavirus ne uđe u bolnicu, jedno odeljene odvojeno za pacijente koji budu sumnjivi
Hronika

Direktor dečije klinike u Tiršovoj: Činimo sve da koronavirus ne uđe u bolnicu, jedno odeljene odvojeno za pacijente koji budu sumnjivi

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 05. april 2020.

 Siniša Dučić, direktor Univezitetske dečije klinike u Tiršovoj u Beogradu izjavio je da je sve urađeno da se zaštite pacijenti i lekari, kao i da roditelji i dalje dovode decu kad imaju zdravstveni problem, ukoliko je potrebno i u vreme zabrane kretanja.

"Pojava virusa je uticala na promenu organizacije klinika, mi smo sve uradili da zaštitimo pacijente koje lečimo. Moramo da lečimo pacijente koji boluju od drugih bolesti. Sve smo uradiili da zaštitimo takođe i zdravstvene i pomoćne radnike", rekao je Dučić za Televiziju Pink.

On je rekao da jedno krilo klinike "potpuno odvojeno" za pacijente koji budu sumnjivi da se kod njih pojavio korona virus. Prema njegovim rečima, higijenske mere su apsolutno podignute mada su i pre bile vrlo stroge.

"U ovom trenutku nema ni jednog pacijenta sa kovidom. Svi u bolnici nose maske, nema grupnih doručaka. Sala za sastanke je takodje opremnjena tako da je udaljenost izmedju radnika dva metra. Sve se radi da se spreči da kovid udje u bolnicu", rekao je Dučić.

On je rekao da roditelji i dalje dovode decu kad imaju porobleme i da nikakvih zamerki nije bilo na postupanje policije ako se to dešava i u vreme kad je zabranjeno kretanje.

"Pacijenti dodju najčešće direktno u bolnicu, ali preporučujemo da nas prvo pozovu. Nekada mogu i da dobiju savet preko telefona. Kada je nešto hitno, ipak je bolje doći i nikada nismo vratitli pacijenta. Mi radimo punom parom i dežurstva su kao i ranije", rekao je Dučić.   

(Beta)