Početna strana > Hronika > "Direktno.rs": Opšte nezadovoljstvo u Šapićevoj stranci zbog utapanja SPAS-a u SNS
Hronika

"Direktno.rs": Opšte nezadovoljstvo u Šapićevoj stranci zbog utapanja SPAS-a u SNS

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 23. novembar 2020.

U stranci nekada slavnog vaterpoliste Aleksandra Šapića nezadovoljstvo je sve veće. Kako saznaje Direktno.rs, nakon ulaska SPAS u vlasti u većini beogradskih opština, Novom Sadu, Nišu i drugim mestima, Šapić je odlučio da postepeno ugasi stranku i utopi je potpuno u Srpsku naprednu stranku, kako bi bio njihov kandidat za gradonačelnika Beograda.

Stranka nema Glavni odbor niti bilo kakve organe, a odbori nemaju kancelarije

Funkcioneri SPAS-a, naročito predsednici lokalnih odbora, kažu da ih niko ne kontaktira i da je poslanicima u Skupštini zabranjeno da govore. Iako sada iz budžeta SPAS dobija skoro 100.000 evra, ni dinar se ne ulaže u razvoj stranačke strukture. Stranka nema Glavni odbor niti bilo kakve organe, a odbori nemaju kancelarije. Članovi SPAS su nezadovoljni i izborom Ratka Dmitrovića za ministra. Jedino Ministarstvo za brigu o porodici još uvek nije imenovalo sekretare, zamenike, pomoćnike.

Kako tvrde izvori "Direktno.rs", razlog takvom ponašanju je Šapićeva želja da bude gradonačelnik Beograda po svaku cenu, pa i po cenu toga da bude kandidat SNS-a ako treba. U zamenu za to on gasi stranku i ustupa SNS-u funkcije i privilegije

Kako tvrde naši izvori, razlog takvom ponašanju je Šapićeva želja da bude gradonačelnik Beograda po svaku cenu, pa i po cenu toga da bude kandidat SNS-a ako treba. U zamenu za to on gasi stranku i ustupa SNS-u funkcije i privilegije. Na Novom Beogradu od devet većnika svi su iz SNS osim vaterpoliste Marka Avramovića, kome tako daje platu od 120.000 dinara samo zato što igra za njegov klub.

Podsećamo, mediji su pisali da je SPAS-u SNS skupljao potpise, a ovakvo Šapićevo ponašanje nakon izbora govori u prilog tome. Očigledno je da nisu baš svi u Šapićevoj stranci zadovoljni time da budu SNS-ov privezak i da je SPAS sve bliži raspadu.

"Gledač u pod"

Imajući sve ove činjenice u vidu, ne čudi ponašanje nekada jednog od najboljih svetskih vaterpolista svih vremena, koji je ostao nem na seksističke uvrede folkera Ace Lukasa upućene novinarki Žaklini Tatalović, i to u emisiji na televiziji sa nacionalnom frekvencijom.

Zato je Šapić dobio nadimak "gledač u pod", a od najboljeg vaterpoliste do "gledača u pod" put je jasan - lični interesi, funkcija i mesto prvog čoveka Beograda. Zato je predsednik opštine Novi Beograd odlučio da ćuti, ne buni se, i bude fikus, još jedan u nizu.

Sve zarad funkcije!

(Direktno)