Početna strana > Hronika > Delegacija kineskog parlamenta u Beogradu
Hronika

Delegacija kineskog parlamenta u Beogradu

PDF Štampa El. pošta
sreda, 14. jul 2010.

Delegacija Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa, koju predvodi predsednik Vu Banguo, doputovala je danas oko 11 sati u Beograd, a kinesku parlamentarnu delegaciju je na aerodromu "Nikola Tesla" dočekala predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović.

Pored predsednice parlamenta, goste iz Kine sačekali su šefovi poslaničkih grupa, potpredsednici Skupštine Srbije i članovi Grupe prijateljstva sa Kinom, ambasador Srbije u Pekingu i kineski ambasador u Beogradu.

Predsednici dva parlamenta razgovaraće o unapređenju parlamentarne saradnje u Domu Narodne skupštine, a zatim je planiran susret članova Poslaničke grupe prijateljstva sa Kinom sa članovima kineske delegacije, kome će takođe prisustvovati Slavica Đukić - Dejanović.

U okviru posete srpskom parlamentu predviđeno je potpisivanje nekoliko sporazuma između ministara finansija Diane Dragutinović, zdravstva Tomice Milosavljević i kulture Nebojše Bradić i kineske strane, kao i uručivanje donacije kineskog parlamenta Skupštini Srbije.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će ovog leta Vučić i Tači potpisati neki sporazum o KiM u prisustvu Donalda Trampa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner