Početna strana > Hronika > Daut Haradinaj: Hašim Tači obavezan da poštuje Ustav i čuva granice, Kosovo ne treba da žuri zato što priznanje od Srbije nije urgentna stvar dok za Srbiju to jeste
Hronika

Daut Haradinaj: Hašim Tači obavezan da poštuje Ustav i čuva granice, Kosovo ne treba da žuri zato što priznanje od Srbije nije urgentna stvar dok za Srbiju to jeste

PDF Štampa El. pošta
sreda, 15. maj 2019.

 Priština -- Daut Haradinaj, poslanik Alijanse za budućnost Kosova i brat premijera Ramuša, izjavio da je kosovski predsednik obavezan da poštuje Ustav i čuva granice.

"Ako je neko ugrožen, ne treba da šteti Kosovu. Bez obzira na to ko je ta osoba, u bilo kom svojstvu", rekao je Haradinaj za KTV, a prenela je prištinska Koha ditore.

Povodom nedavnog verbalnog spora između albanskog premijera Edija Rame i Ramuša Haradinaja o korekciji granica, Daut Haradinaj kaže da Rama treba da pomogne Kosovu ali i da se usredsredi na probleme u Albaniji.

Daut Haradinaj kaže i da Priština ne žuri da postigne konačni sporazum sa Beogradom, što, dodaje, nije slučaj sa Srbijom. " Kosovo ne treba da žuri zato što priznanje od Srbije nije urgentna stvar dok za Srbiju to jeste", rekao je on.

On je odbacio navode o vezama njegovog brata i Milana Radojčića iz Srpske liste, rekavši da se Tači sastajao sa Radojčićem više puta.

"Optužiti nekoga da je švercovao sa Radojčićem ne pristaje predsedniku", rekao je Daut Haradinaj.

(Tanjug)