Početna strana > Hronika > Daut Haradinaj: Hašim Tači obavezan da poštuje Ustav i čuva granice, Kosovo ne treba da žuri zato što priznanje od Srbije nije urgentna stvar dok za Srbiju to jeste
Hronika

Daut Haradinaj: Hašim Tači obavezan da poštuje Ustav i čuva granice, Kosovo ne treba da žuri zato što priznanje od Srbije nije urgentna stvar dok za Srbiju to jeste

PDF Štampa El. pošta
sreda, 15. maj 2019.

 Priština -- Daut Haradinaj, poslanik Alijanse za budućnost Kosova i brat premijera Ramuša, izjavio da je kosovski predsednik obavezan da poštuje Ustav i čuva granice.

"Ako je neko ugrožen, ne treba da šteti Kosovu. Bez obzira na to ko je ta osoba, u bilo kom svojstvu", rekao je Haradinaj za KTV, a prenela je prištinska Koha ditore.

Povodom nedavnog verbalnog spora između albanskog premijera Edija Rame i Ramuša Haradinaja o korekciji granica, Daut Haradinaj kaže da Rama treba da pomogne Kosovu ali i da se usredsredi na probleme u Albaniji.

Daut Haradinaj kaže i da Priština ne žuri da postigne konačni sporazum sa Beogradom, što, dodaje, nije slučaj sa Srbijom. " Kosovo ne treba da žuri zato što priznanje od Srbije nije urgentna stvar dok za Srbiju to jeste", rekao je on.

On je odbacio navode o vezama njegovog brata i Milana Radojčića iz Srpske liste, rekavši da se Tači sastajao sa Radojčićem više puta.

"Optužiti nekoga da je švercovao sa Radojčićem ne pristaje predsedniku", rekao je Daut Haradinaj.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, do kraja 2019. biti postignut sporazum Beograda i Prištine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner