Хроника

Данас: Представници покрета „Одбранимо реке Старе планине“ крајем септембра на састанку са Александром Вучићем у згради Председништва Србије

Штампа
среда, 11. септембар 2019.

Председник Србије Александар Вучић састаће се 29. септембра у 14 часова у згради Председништва Србије са активистима који се боре за очување река Старе планине и противе се изградњи деривационих мини хидроцентрала , објављено је на Фејсбук страници групе “Одбранимо реке Старе Планине“.

Подсећамо, активисти ове организације и чланови Савеза месних заједница Старе планине месецима протестују против изградње деривационих мини хридроелектрана на Старој планини и заштићеним подручјима. Траже од државних органа да се заустави изградња деривационих мини хридроелетрана. Активисти ове организације за 21. септембар најавили су велики протест у Пионирском парку у Београду.

Мештани Топлог дола, Темске и других села, чланови Савеза месних заједница Старе планине и активисти организације Одбранимо реке Старе планине, еколози и заљубљеници у здраву животну средину, већ неколико дана протестују и чувају страже у Топлом Долу како би спречили изградњу деривационе мини хидроцентрале на Топлодолској реци.

Поред захтева да се заустави изградња деривационих мини хидроцентрала на подручју Парка природе Стара планина, они су прогласили и ванредно стање због, како наводе, непоштовања закона и Устава Србије због изградње мини хидроелектрана.

-Нећемо одустати од наших захтева, не дамо реке, потоке и речице на Старој планини и нећемо дозволити да се граде деривационе мини хидроцентрале – изјавио је члан Савеза месних заједница Старе планине и председник Месне заједнице села Темска Томислав Панчић.

(Данас)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]