Početna strana > Hronika > Danas: Predstavnici pokreta „Odbranimo reke Stare planine“ krajem septembra na sastanku sa Aleksandrom Vučićem u zgradi Predsedništva Srbije
Hronika

Danas: Predstavnici pokreta „Odbranimo reke Stare planine“ krajem septembra na sastanku sa Aleksandrom Vučićem u zgradi Predsedništva Srbije

PDF Štampa El. pošta
sreda, 11. septembar 2019.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se 29. septembra u 14 časova u zgradi Predsedništva Srbije sa aktivistima koji se bore za očuvanje reka Stare planine i protive se izgradnji derivacionih mini hidrocentrala , objavljeno je na Fejsbuk stranici grupe “Odbranimo reke Stare Planine“.

Podsećamo, aktivisti ove organizacije i članovi Saveza mesnih zajednica Stare planine mesecima protestuju protiv izgradnje derivacionih mini hridroelektrana na Staroj planini i zaštićenim područjima. Traže od državnih organa da se zaustavi izgradnja derivacionih mini hridroeletrana. Aktivisti ove organizacije za 21. septembar najavili su veliki protest u Pionirskom parku u Beogradu.

Meštani Toplog dola, Temske i drugih sela, članovi Saveza mesnih zajednica Stare planine i aktivisti organizacije Odbranimo reke Stare planine, ekolozi i zaljubljenici u zdravu životnu sredinu, već nekoliko dana protestuju i čuvaju straže u Toplom Dolu kako bi sprečili izgradnju derivacione mini hidrocentrale na Toplodolskoj reci.

Pored zahteva da se zaustavi izgradnja derivacionih mini hidrocentrala na području Parka prirode Stara planina, oni su proglasili i vanredno stanje zbog, kako navode, nepoštovanja zakona i Ustava Srbije zbog izgradnje mini hidroelektrana.

-Nećemo odustati od naših zahteva, ne damo reke, potoke i rečice na Staroj planini i nećemo dozvoliti da se grade derivacione mini hidrocentrale – izjavio je član Saveza mesnih zajednica Stare planine i predsednik Mesne zajednice sela Temska Tomislav Pančić.

(Danas)