Početna strana > Hronika > Danas: Nova stranka delila „pasoše ambasadora Slobodne zone“
Hronika

Danas: Nova stranka delila „pasoše ambasadora Slobodne zone“

PDF Štampa El. pošta
utorak, 14. maj 2019.

Članovi Nove stranke organizovali su danas akciju dodele svojevrsnih „pasoša ambasadora Slobodne zone“, sa ciljem širenja ideja i ciljeva šestomesečnih protesta.

Kako iz te stranke navode cilj NOVE je da, nakon razgovora sa građanima i razmene ideja, dodele pomenuti „pasoš“ i tako borbu prošire od Slobodne zone na nečiji komšiluk, ulicu, grad, a potom i celu, slobodnu Srbiju.

„Mi u Novoj stranci smo odlučili da damo mali doprinos svemu ovome. Ovo je Slobodna zona i svi oni koji su spremni da se bore da ona opstane i proširi se dobiće pasoš ambasadora Slobodne zone. Ko želi da zastupa slobodu u Srbiji, sada može da dobije i formalnu iskaznicu. To nije samo čast, to je i obaveza“, poručio je predsednik Nove stranke Zoran Živković, dodelivši prvi primerak članici te stranke, profesorki Vesni Rakić Vodinelić.

U saopštenu ove stranke stoji da „uz naglašenu upravo simboliku važenja pasoša – do slobode, posebno nam je zadovoljstvo što smo, ne samo tokom današnje akcije, već i celodnevnog dežurstva ispred Predsedništva Srbije, naišli na veliki odziv sugrađana, dok je nemali broj bio i onih koji su nam se pridružili i iz drugih mesta širom zemlje. Uz poseban akcenat na tri zahteva, koja su potpisnici Sporazuma sa narodom usaglasili sa organizatorima protesta i građanima, a to su slobodni i pošteni izbori, nezavisni mediji i REM, nastavljamo istrajno u borbi za demokratski promenu sistema koji već punih 7 godina urušava Srbiju“.

(Danas)