Хроника

Црна Гора: Народ на улицама широм земље слави избор нове Владе уз заставе Србије и Црне Горе, сирене и ватромет; Вукадиновић: Радујте се и славите браћо!

Штампа
субота, 05. децембар 2020.

Након изгласавања нове владе, у Црној Гори се слави. Људи су изашли на улице са заставама Србије и Црне Горе, аутомобили трубе, а имали смо прилике да видимо и ватромет.

Након тродневног заседања и три месеца од избора у Црној Гори, изгласана је нова Влада на челу са премијером Здравком Кривокапићем. За избор нове Владе гласао је 41 посланик, против 28 и један је био уздржан.

Ђорђе Вукадиновић: Радујте се и славите браћо! Заслужили сте после толико година понижења и системске дискриминације, за коју никога није било брига

Здравко Кривокапић је после расправе у завршној речи поручио да нова влада неће бити слуга никоме, да ће слушати глас грађана и да ће трајати четири године.

Влада има дванаест министарстава и једног потпредседника. Потпредседник Владе је једина страначка личност, лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић.

(Спутњик, ИН4С)

Видети још: Подгорица: Скупштина Црне Горе изгласала нову Владу са 41 гласом „за“, 28 „против“ и једним уздржаним; Здравко Кривокапић: Ово је победа народа

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]