Početna strana > Hronika > Crna Gora: Amerikanci kupili Novu banku za 7.1 miliona evra; Novi vlasnik kompanija sa sedištem na Floridi
Hronika

Crna Gora: Amerikanci kupili Novu banku za 7.1 miliona evra; Novi vlasnik kompanija sa sedištem na Floridi

PDF Štampa El. pošta
petak, 17. januar 2020.

 Podgorica -- Kompanija "Adriatik kapital LLC" sa sedištem na Floridi definitivno je postala vlasnik Nove banke u Crnoj Gori.

Na Montenegro berzi je u sredu registrovana transakcija od 7,1 miliona evra za 299.511.761 akcija te banke u vlasništvu Azmont investmentsa, objavila je Pobjeda.

U izveštaju berze se ne navode detalji, a list podseća da je u drugoj polovini prošle godine obelodanjeno da je azerbejdžanska kompanija Azmont investments, kao jedini vlasnik te banke, sklopila ugovor o kupoprodaji sa "Adriatik kapital LLC".

Cena po akciji je bila 0,0237 evra što ukupno iznosi 7,1 miliona evra. Dodaje se takođe da je u julu prošle godine saopšteno da je "Adriatik kapital LLC" kompanija koja je osnovana i posluje po zakonima SAD.

Nova banka je treći kvartal prošle godine završila u minusu od 1,18 miliona evra, navodi Pobjeda. Glavni izvršni direktori banke su Mamadov Kamran i Đorđe Lukić, a predsednik Odbora direktora Ahmet Erentok.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner