Хроника

ЦНБЦ: Фајзер од продаје вакцина зарадиo 7,8 милијарди долара у другом кварталу 2021, компанија је због ширења делта соја повећала прогнозу прихода за целу годину на 33,5 милијарде долара

Штампа
среда, 28. јул 2021.

Компанија Фајзер је известила данас да је у другом кварталу 2021. њена продаја вакцина против ковида износила 7,8 милијарди долара. Финансијски резултати компаније у другом кварталу превазишли су очекивања Вол Стрита како у погледу добити тако и прихода.

Америчка фарамцеутска фирма је, такође, саопштила да је повећала прогнозу прихода од вакцина за целу годину са ранијих 33 милијарде на 33,5 милијарде долара, будући да се делта сој вируса шири и да се у начним круговима разговара о томе да ли ће људима бити потребна додатна доза, преноси ЦНБЦ.

Финансијски резултати компаније у другом кварталу превазишли су очекивања Вол Стрита како у погледу добити тако и прихода.

Прилагођена добит по акцији износи за друго тромесечје 1,07 долара по акцији наспрам очекиваних 97 центи, колико је, према подацима Рефинитива, у просеку процењивано на берзи.

Приход Фајзера у наведеном тромесечју износио је 18,98 милијарди долара насупрот прогнозираних 18,74 милијарде долара.

Компанија очекује прилагођену добит пре опорезивања у висини од 20 процената прихода од вакцине.

Предвиђа такође профит за целу 2021. годину у распону од 3,95 до 4,05 долара по деоници, што је више у односу на претходно пројектовани распон од 3,55 до 3,65 долара по акцији.

Фајзер очекује да ће остварити укупне приходе у распону од 78 до 80 милијарди долара, док је раније процењивао да ће они износити од 70,5 до 72,5 милијарди долара.

Остале пословне јединице Фајзера су такође забележиле снажан раст продаје.

Приход његове онколошке јединице је порастао за 19 посто у односу на прошлу годину, на 3,1 милијарду долара, болничка јединица компаније је приходовала 2,2 милијарде долара, за 21 проценат више него лани, док је јединица за интерну медицину остварила раст продаје од 5,0 одсто међугодишње на 2,4 милијарде долара.

Акције Фајзера су на трговању пре отварања Вол Стрита биле у паду за 0,4 посто.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]