Početna strana > Hronika > Članica REM-a Višnja Aranđelović: Obustaviti emitovanje predizbornog spota SNS sa detetom
Hronika

Članica REM-a Višnja Aranđelović: Obustaviti emitovanje predizbornog spota SNS sa detetom

PDF Štampa El. pošta
subota, 30. maj 2020.

 Obustava daljeg emitovanja spota Srpske napredne stranke, u kojem je predsednik sa maloletnim detetom, dovoljna je i primerena, izjavila je članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije Višnja Aranđelović, podsećajući da je pravilnikom tog regulatora zabranjeno korišćenje dece u političke svrhe, prenosi UNS.

Aranđelović je za Udruženje novinara Srbije rekla da je Pravilnik o zaštiti prava maloletnika u oblasti pružanja medijskih usluga jasan i da je prema njemu zabranjeno korišćenje dece u političke svrhe, bez obzira na to da li postoji saglasnost roditelja.

"Od momenta kada je SNS listu nazvao 'Aleksandar Vučić - Za našu decu' službe za monitoring REM-a sa posebnom pažnjom posmatraju njihovu kampanju. Očekujem da će se ovo pitanje naći pred nama u nedelji koja sledi", kaže ona.

Ističe da brzina reagovanja REM-a ne zavisi jedino od rada službe, već i da su pojedini članovi Saveta zahtevali da materijal za sednicu dobijaju tri dana ranije, što njih kako se sada ispostavlja, kaže, usporava.

"Videćemo šta će reći izveštaj službe. Čini mi se da su ovaj spot emitovale sve televizije čiji rad prati REM u predizbornoj kampanji. Smatram da je obustava daljeg emitovanja spota sasvim dovoljna i primerena", rekla je za UNS Aranđelović.

UNS podseća da je predsednik Aleksandar Vučić izjavio da će SNS, čiji je on predsednik, povući predizborni spot sa detetom ukoliko državni organi tako odluče, kao i da je u ovom slučaju važna saglasnost roditelja, koju su oni imali.

UNS je članovima Saveta REM-a uputio pitanja da se izjasne da li je emitovanjem ovog spota prekršen pravilnik, na koji način će REM u tom slučaju reagovati i da li će zabraniti njegovo dalje emitovanje ili pokrenuti postupak protiv televizija koje su ga prikazale.

(UNS)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner