Хроника

Чедомир Јовановић: Треба честитати Куртију победу на изборима и пожелети му да у преговорима са Београдом дође до решења косовског проблема

Штампа
уторак, 08. октобар 2019.

 Лидер Либерално демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић изјавио је да резултате избора на Косову види као израз потребе за освежењем унутрашње политичке сцене на самом Косову, али и у односима са Србијом.

„Косово је показало висок степен демократске културе у изборном процесу, и сада је време да се та енергија унесе у регионалну сарадњу. Надам се да ће се у Приштини брзо формирати нова Влада са стабилном већином у парламенту која ће имати снаге да постигне споразум са Београдом који ће друштво на Косову разумети и прихватити“, саопштио је Јовановић.

Он је додао да данас из Београда Аљбина Куртија нападају језиком који се говорио пред сваку катастрофу на нашим просторима и такве изјаве не смеју да имају простор у нашој политици, јер „ако бирамо речник деведесетих, онда исход не може да буде другачији него трагедија коју смо већ преживели“.

„Уместо газиместанског добошарења треба честитати победницима, и пожелети и једнима и другима успех у преговорима који треба да нас доведу до решења косовског проблема. Пред нама је кључни период у коме се преговори Београда и Приштине морају померити са мртве тачке“, саопштио је лидер ЛДП-а.

 Видети још:

Аљбин Курти: Желео бих референдум о уједињењу са Албанијом - не подржавам идеју укидања такси Србији зарад добијања визне либерализације од ЕУ

 (Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]