Početna strana > Hronika > Čedomir Jovanović: Treba čestitati Kurtiju pobedu na izborima i poželeti mu da u pregovorima sa Beogradom dođe do rešenja kosovskog problema
Hronika

Čedomir Jovanović: Treba čestitati Kurtiju pobedu na izborima i poželeti mu da u pregovorima sa Beogradom dođe do rešenja kosovskog problema

PDF Štampa El. pošta
utorak, 08. oktobar 2019.

 Lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je da rezultate izbora na Kosovu vidi kao izraz potrebe za osveženjem unutrašnje političke scene na samom Kosovu, ali i u odnosima sa Srbijom.

„Kosovo je pokazalo visok stepen demokratske kulture u izbornom procesu, i sada je vreme da se ta energija unese u regionalnu saradnju. Nadam se da će se u Prištini brzo formirati nova Vlada sa stabilnom većinom u parlamentu koja će imati snage da postigne sporazum sa Beogradom koji će društvo na Kosovu razumeti i prihvatiti“, saopštio je Jovanović.

On je dodao da danas iz Beograda Aljbina Kurtija napadaju jezikom koji se govorio pred svaku katastrofu na našim prostorima i takve izjave ne smeju da imaju prostor u našoj politici, jer „ako biramo rečnik devedesetih, onda ishod ne može da bude drugačiji nego tragedija koju smo već preživeli“.

„Umesto gazimestanskog dobošarenja treba čestitati pobednicima, i poželeti i jednima i drugima uspeh u pregovorima koji treba da nas dovedu do rešenja kosovskog problema. Pred nama je ključni period u kome se pregovori Beograda i Prištine moraju pomeriti sa mrtve tačke“, saopštio je lider LDP-a.

 Videti još:

 (Beta)