четвртак, 25. април 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > Чедомир Јовановић: Друштву потребне нове идеје, а не слепо везивање за губитничку Резолуцију 1244
Хроника

Чедомир Јовановић: Друштву потребне нове идеје, а не слепо везивање за губитничку Резолуцију 1244

PDF Штампа Ел. пошта
субота, 21. јануар 2012.

Београд - Лидер Либерално-демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић изразио је данас уверење да ће на предстојећим изборима подршку добити опција промене политике и "престанка мрцварења" у односима са Косовом. 

"Досадашњи креатори државне политике немају у овом моменту снаге да такву политику воде, али верујемо да ће пронаћи потенцијал да нас у следећој влади бар прате у новом приступу косовском проблему и евроатлантској будућности Србије", навео је Јовановић у писаној изјави након састанка са замеником помоћника државног секретара САД Филипом Рикером. 

Председник ЛДП разговарао је данас са замеником помоћника државног секретара САД Филипом Рикером о најбољим решењима за проблем Косова, будућој позицији Србије у региону и реформама које би омогућиле прави наставак европских интеграција земље. 

Јовановић је оценио да друштву требају нове идеје и политичка храброст и одговорност, а не "вечити изговори и мучење у бескрајним рундама бриселских техничких преговора или слепо везивање за губитничку Резолуцију 1244", коју је назвао "последњим остатком Милошевићеве капитулације". 

Он је додао да ЛДП не подржава најављени референдум на северу Косова јер је то, како је оценио, наставак опасне и узалудне политике континуираног сукобљавања. 

"Референдум доводи Србе у опасан положај и провоцира трајно заустављање европских интеграција Србије. Политика се не може водити Милошевићевском тактиком затезања конопца до тачке пуцања и показивања немоћи на референдумима", навео је он.

(Бета) 

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер