Početna strana > Hronika > Čedomir Jovanović: Dodik je najveća pretnja, ne samo po BiH, nego i po Srbiju
Hronika

Čedomir Jovanović: Dodik je najveća pretnja, ne samo po BiH, nego i po Srbiju

PDF Štampa El. pošta
sreda, 11. januar 2017.

 Lider LDP, Čedomir Jovanović je rekao da sve dok bosanski problem ne bude rešen, ni Srbija neće biti normalna zemlja jer je proces izgradnje nove moderne Srbije povezan sa tim procesima.

- Čini mi se da ljudi koji su govorili u Banjaluci tog dana nisu previše razmišljali o Srbima u RS, nama u Srbiji, ali ni ljudima koji pored Srba žive u BiH. Srpski prioriteti moraju biti drugačiji- kazao je Jovanović komentarišići proslavu Dana RS na televiziji N1.

On je rekao da je ideja podele BiH je katastrofalna.

- Svi znaju šta mislim o Dodiku. On je najveća pretnja, ne samo BiH već i Srbiji. Srbija nema snagu za krizu koju on stvara. Ideja da se Bosna može srušiti, a da se pri tome ne sruši sve oko Bosne je pogrešna. Za mene je ta cena neprihvatljiva - kazao je Jovanović.

Dodao je da ga brine atmosfera u kojoj živimo. O najavljenoj poseti Nikolića februarskoj poseti Sarajevu, lider LDP-a ima jasan stav.

- Ne treba da dolazi u Sarajevo. Oni jedni druge održavaju na tom političkom nivou. Nacionalizam je kičma Dodikove i Nikolićeve politike. Nikoliću i ljudima sa takvom politikom nije mesto u Sarajevu. Nikolić nije podržao referendum, ali je došao da slavi taj dan. To govori o epilogu politike sa kojim će se društvo suočiti ukoliko se tako nastavi. Nije mesto Nikoliću u Sarajevu, on je svoje mesto izabrao - poručio je Jovanović.

On je kazao da postoji razlika između Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića u vezi sa BiH. O tenzijama i "zveckanju" oružjem, Jovanović je kazao.

- Ja mislim da se trebamo zabrinuti. Nemoguće je podeliti BiH, a da se ne postavi pitanje Srbije, Crne Gore... Šta će se desiti sa Srbijom, Makedonijom, Mađarima u Vojvodini? To je totalni haos. Nema evropske Srbije bez evropske BiH -poručio je Jovanović.

(N1)